Избрани Новини

Започва национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“

Предизвикателството е към млади писатели с темата "Разказ в 10 изречения“

В навечерието на десетата си годишнина Фондация „Шанс за децата и природата на България“ предизвиква всички пишещи млади таланти с покана да се включат в VII-я национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“ Конкурсната тема „Разказ в 10 изречения“ е посветена на юбилея на фондацията, която вече десет години успешно открива, развива и помага талантливи деца и млади хора с изявени способности в областта на културата, науката и изкуството да осъществят мечтите си.
Вярна на мисията си, фондацията за седма година организира и престижния литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“, насочен към деца и младежи с изявени дарба и интерес към литературата и творческото писане. Интересното тази година е не само темата, но и че в конкурса могат да се включат всички български младежи на възраст от 15 до 20 години, живеещи в страната и в чужбина.
„Щастливи сме, че имаме шанса и възможността от дълги години не само да откриваме, но и да развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до въобръжението и светогледа на младите хора и да научим какво ще ни кажат с един кратък текст от 10 изречения. Искаме да провокираме участниците да преоткрият дарбата си чрез творчество и по този начим да дарим на всички надежда и оптимизъм за по-добро утро. За полета на таланта няма пречки и прегради и въпреки трудното време, в което живеем, очакваме вълуващи творби. Най-добрите разкази ще издадем в третата си книга през май 2021.“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.
Възрастовата граница за участие в конкурса е от 15 г. до 20 г., а крайният срок за изпращане на творбите е 11.01.2021 г. Финалистите ще бъдат обявени на 26.01.2021 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org
Пълните услoвия на конкурса можете да намерите на: http://www.forbgkids.org/332/page.html



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов