Избрани Новини

В Сандански приключи проект "Силни и активни /СИЛА/“

Той е с участието на екипа от Дневен център "Света Неделя“

Успешно приключи проектът на Сдружение „Шанс” - Разлог „Силни и активни /СИЛА/”, провел се през летните месеци в гр.Сандански. Създаде се група за взаимопомощ на територията на Разлог, Сандански и Петрич. Изпълнението и реализацията на проекта се осъществи на територията на трите общини – Разлог, Сандански и Петрич. А домакин за града бе част от екипа на Дневен Център „Света Неделя“ - Сандански.

Водеща организация на проекта е Сдружение „Шанс” - Разлог.

Партньори станаха Сдружение „БАЛИЗ” - Петрич и Сдружение „Алтернатива” - Сандански.

Проектът е на стойност 9 000 лева и е финансиран от БАЛИЗ.

Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване качеството на живот на семейства с деца с интелектуални затруднения от Общините Разлог, Сандански и Петрич.

Дейностите оказаха психологическа подкрепа на семействата, подпомогнаха родителите да се справят по-успешно с трудностите, които срещат при отглеждането и възпитанието на децата си, повишиха възможностите на родителите да търсят и намират опора в създалата се социална мрежа за подкрепа и разбиране. Това мотивира особено родителите от Сандански (които нямат формална общност) да се организират в устойчива група, която да се бори и отстоява правата си.

В изпълнение на целите и в рамките на проекта, 15 родители на деца и младежи с интелектуални затруднения създадоха нови контакти помежду си, получиха професионално консултиране и оценка на потребностите си, бяха подкрепени психологически, подобриха уменията си за родителстване, усвоиха нови способи за справяне с различни ситуации.

Резултатите от проекта ще бъдат разпространени чрез сайтовете на сдруженията, сайта на БАЛИЗ, както и тези на общините, на чиято територия бе реализиран проектът. Ще бъде разпространена брошура чрез клоновата мрежа на БАЛИЗ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов