Избрани Новини

47 са новите случаи с коронавирус в област Кюстендил

В община Кюстендил заразените са 26

47 са новите положителни случаи с коронавирусна инфекция за изминалото денонощие в област Кюстендил. В община Кюстендил заразените с инфекцията лица са 26, в Дупница – 12, по трима новозаразени има в Кочериново и Сапарева баня, по един нов случай в общините Бобошево, Рила и Трекляно. Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 60, като резултатите от тях стават ясно до 48 часа.
Към днешна дата настанените за лечение пациенти в МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ – Дупница са 37. Повече от половината са в тежко състояние, има и двама пациенти на интензивно лечение.
67 лица са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница към този час са хоспитализирани 34 души. От тях 18 са на кислород и в по-тежко състояние. В рамките на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.
През изминалото денонощие има починали двама души – мъж на 51 г. от община Сапарева баня и мъж на 65 г. от община Дупница. Едното лице е имало придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов