Избрани Новини

Правителството отпусна над 5 млн.лв. за ремонт на улици и благоустрояване в Кюстендилско

Общо 5 общини получават допълнителни трансфери

С постановление на Министерския съвет днес са отпуснати общо 5 350 000 лв. допълнителни средства на общини от Кюстендилска област. Допълнително отпуснатите средства от правителството на Бойко Борисов са за рехабилитация на улична мрежа в градове и села от областта, както и за благоустрояване на градски парк и на училищен двор.
Общо 5 общини от Кюстендилска област получават допълнителни трансфери по бюджетите си – Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Кочериново и Рила.
1 800 000 лв. са отпуснати за ремонт на улична мрежа на територията на община Дупница.
По бюджета на Община Кочериново се предоставят 1 200 000 лв. за благоустрояване на градския парк и за асфалтиране в Кочериново.
Отпуснатите средства за община Кюстендил са в размер на 1 000 000 лв. Те са за ремонт на улици и прилежащата им инфраструктура в малките населени места на общината.
За ремонт на уличната мрежа в гр.Рила правителството на Борисов отпусна финансова подкрепа на Общината в размер на 700 000 лв.
Допълнителни средства с днешното постановление на Министерски съвет са отпуснати и за Община Сапарева баня. Средствата, в размер на 650 000 лв., са за паркоустройство и благоустройство на училищния двор на СУ „Христо Ботев“ в Сапарева баня.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов