Избрани Новини

Регионалната библиотека в Кюстендил има вече съвременна UV машина за дезинфекция на книги

Тя е изключително ефективна срещу патогенни бактерии

Регионална библиотека „Ем.Попдимитров”- Кюстендил от днес разполага със съвременна UV машина за дезинфекция на книги „Book Sterilizer SK-8000“. Новата придобивка дава възможност за обезпрашаване и дезинфекция на 6 книги едновременно за 30 секунди. Тя е изключително ефективна срещу патогенни бактерии. Три UV лампи осигуряват максимална дезинфекция, а дезодорирането се осигурява от освежител за въздух, инсталиран в устройството. „Book Sterilizer SK-8000“ има СЕ сертификат и резултати от други лабораторни тествания, включително и за COVID-19.
От 14 декември отново ще бъде достъпна услугата Заемане на книги, но при специален режим на работа. „Заемна за възрастни” ще обслужва на гише при предварително направена заявка за книги:
Изберете си заглавие от електронния нкаталог : www.libkustendil.primasoft.bg . Ако направите заявка през бутон „Поръчай избраните” ще ги улесните и ще спестите време. Ако избраните от вас книги са налични, ще ви очакват.
Обадете се на телефон 078/ 55-01-19. Пишете на e-mail: libkn@abv.bg
Пишете и на Фейсбук страницата.
Остава ограничен достъпът до читалните.
Ако имате да подготвите дипломна, курсова или домашна работа пишете на e-mail: sp.chitalnia.kn@gmail.com или се обадете на 078/ 55-01-22, за да ви предоставят информацията.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов