Съдът прати крадец-рецидивист в затвора - blagoevgrad.utre.bg

Съдът прати крадец-рецидивист в затвора

10 декември 2020, 18:33 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Васил Г. е осъждан многократно

Откраднал мобилен телефон от къща в Кюстендил

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, което да се изтърпи при първоначален режим „строг“, определи Районен съд – Кюстендил за 33-годишния Васил Г. Той се призна за виновен в извършване на кражба на мобилен телефон в условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

Васил Г. се призна за виновен в това, че на неустановена дата през месец февруари тази година, от къща на ул.„Цар Михаил“ е отнел чужда движима вещ - мобилен телефон, на стойност 302 лв., от владението на собственичката му, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да го присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Имуществените вреди от престъплението са възстановени на собственика.

Васил Г. е осъждан многократно, последното му наказание - 2 години „лишаване от свобода“ е наложено от Районен съд - Дупница през юни тази година, след като съдът го признал за виновен в кражба на златни и сребърни бижута от къща в Дупница на стойност 2645 лв. Деянието е извършено през януари 2020 г.

Определението на РС – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, с което на Васил Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 2 месеца, е окончателно и не подлежи на обжалване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета