Избрани Новини

По-висока такса смет за община Кочериново догодина

Промяната се обяснява с повишените разходи за събиране и извозване на отпадъците

Увеличение на таксата за битови отпадъци за 2021 година с 30% се предвижда в община Кочериново според докладната на кмета на града Иван Минков, предаде БНР. На последното си заседание съветниците  отложиха разглеждането на това предложение, а кметът обяви, че ще го внесе втори път.
Сега таксата смет за физически лица е 8 промила, предложението е да стане 12 промила, което е 50%, а за юридически лица - от 22 да се вдигне на 30 промила. Промяната се обяснява с повишените разходи за събиране и извозване на отпадъците, особено след като общината вече кара отпадъците си към новоизграденото депо край Благоевград.
Кметът Минков мотивира искането си за по-висока такса смет с това, че на месец се извозват по около 100 тона, а разходите за това са за 20-25 хиляди лева.
Общият размер на средствата, необходими за поддържане на чистота през 2021 година, са малко над 378 хиляди лв. За дейностите по почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и другите територии на населените места, предназначени за обществено ползване, са планирани 36 820 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов