Избрани Новини

Община Гърмен приема документи за услугата "Топъл обяд“

Услугата ще се предоставя от 4 януари до 27 април 2021 г.

Община Гърмен обявява прием на документи от кандидат-потребители за социална услуга „топъл обяд“ по проект „Топъл обяд в община Гърмен в условия на пандемията от COVID-19“, Операция BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Проектът ще се реализира на територията на цялата община, като 

Приемът на заявления за ползване на услугата „Осигуряване на топъл обяд в община Гърмен в условия на пандемията от COVID-19“ започна от 8 декември т.г.

Заявленията се приемат всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа в Деловодството на Община Гърмен и в кметствата по населени места.

Право да кандидатстват имат следните лица:

1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – 363 лв., хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

2. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. Лица, получили хранителни помощи от БЧК през годината.

Най-нуждаещите се потребители ще бъдат определени след преценка на допустимост, извършена от Дирекция „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев.

Заявление-декларация и декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация могат да бъдат изтеглени от прикачените файлове в настоящата публикация или предоставени на хартия от Информационния център на Община Гърмен и от кметствата по населени места.

Повече информация може да се получи в работно време на тел. 0882966775 или в кметствата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)