Зимният сезон в Банско започва - blagoevgrad.utre.bg

Зимният сезон в Банско започва

17 декември 2020, 09:26 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    banskoski.com

    Има лавинна опасност

Вижте кои съоръжения и писти работят

Сезонът в Банско започва днес. Лекото закъснение тази година е компенсирано с перфектни условия и много естествен сняг във високата част на ски зоната.

Пистите, които работят, са: Плато 1 и 2 (№3 и №11), Бъндерица (№2), Балканиада (№4) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (№8) и Коларски път (№1).
Следните съоръжения са отворени в самото начало на сезона: лифт Шилигарника, лифт Плато, лифт Бъндерица 1 и 2, детска котва, шест седалков Коларски път, паничка Бъндеришка поляна, пътечка Бъндеришка поляна и кабината.

Поради обилните снеговалежи операторът предупреждава, че има лавинна опасност от самото начало на сезона и препоръчва практикуването на зимни спортове да се извършва само в рамките на обозначените и обработени писти!
В ски зоната са отворени алпийските барове на Бъндеришка поляна и Шилигарника, където гостите ще могат да си закупят топли напитки, но няма да могат да ги консумират там.

Поради епидемиологичната обстановка в страната, екипът на Юлен АД моли всички гости на ски зоната в Банско да спазват разпоредбите и указанията на персонала.Коментари (2)

Потребител
Liliyana
Малко чист въздух, красива природа, сняг и емоция в планината. Направо блян ми е, но ще се поправя скоро!
17 декември, 13:52 ч.
Потребител
Вели
Ей, откога го чакам тоя момент, най-после дойде.
17 декември, 12:44 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета