Избрани Новини

Стартира 13-ото издание на проекта "Награди за успелите деца на България”

Фондация “Димитър Бербатов” приема номинации на ученици с успехи през 2020 г.

Въпреки предизвикателствата на 2020 година, засегнали и участията в състезания, Фондация „Димитър Бербатов” започва 13-ата си поред кампания за регистриране на номинации по проекта „Награди за успелите деца на България”. Сами или чрез друг, отличените през 2020 г. таланти могат да кандидатстват със своите постижения в изкуствата, науките или спорта. Освен учениците от І до ХІІ клас, могат да се включат и студенти първокурсници - с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2020 г. Традиционно се допуска участие и на българчета, които живеят зад граница. Номинациите се подават в уебсайта на проекта dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията.
Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици във всички сфери на тяхната изява. За своите 12 години, които отбеляза на 7 април 2020 г., Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.
„Преди всичко се надявам, че децата и техните семейства са здрави и се справят с трудната здравна и икономическа ситуация. „Успелите деца” е проектът, с който започна работата на моята фондация – заяви футболната звезда Димитър Бербатов. – Гордея се, че през 2008 г. първи избрахме младите таланти за своя мисия. Сега те не са толкова невидими и аз съм доволен, че получават повече обществено внимание. „Ти можеш да си един от нас!“ – традиционно призова отличените през годината българчета учредителят на едноименната фондация.
„Изтичащата година е най-различната от всички дотук и аз лично за първи път не знам какво качество и количество на номинациите да очаквам. Обмисляхме вариант да няма номинации за 2020 година, но почти 100% от родителите ни убедиха да не се отказваме – така, както не са се отказали да работят децата. Предварително благодаря на всеки, който ще разпространи информацията за кампанията и тя ще стигне и до нови хора, които имат кого да номинират. Нека всяко дете, което има шанс да стане „горд член на Клуб 2020“, да знае, че от 17 декември до 5 февруари на dberbatov.org/nagradi/ приемаме номинации. Ние сме известни със своите строги изисквания и със сериозния и отговорен подбор, който правим. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия. 2020 година беше трудна за всички, но не планираме да занижим критериите“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов“.
Целта на наградите „Успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване.
От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от българските училища в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света. Стипендианти на фондацията най-често стават представители на София, Пловдив, Варна и Габрово.
Всяка година пробоно за Фондацията работи дигитална агенция e//marketing, която подържа уебсайта на проекта: http://dberbatov.org/nagradi/. Всичко за него можете да прочетете там.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)