Избрани Новини

Обсъдиха проектобюджета в Гоце Делчев

Заради пандемията планираните местни приходи се очаква да бъдат с 19 % по-ниски

Публично обсъждане на проектобюджета за 2021 година на община Гоце Делчев се проведе днес в съответствие с противоепидемичните мерки в страната. На него присъстваха кметът на общината Владимир Москов, директорът на Дирекция „Финансово-счетоводни дейности“ Йорданка Ендрева, главният счетоводител на общината Антоанета Пенкова, Асан Имамов – началник отдел „Местно икономическо развитие и проекти“ и председателят на Общински съвет Гоце Делчев Димитър Балтаджиев.
Очакваният общ размер на проектобюджета на община Гоце Делчев за 2021 г. възлиза на 35 318 000 лв. без преходния остатък на 31.12.2020 г. От тях приходите с държавен характер са 26 818 000 лв., а тези с общински характер – 8 500 000 лв., като от тях собствените приходи на общината се очаква да бъдат 6 280 190 лв. Заради пандемията планираните местни приходи се очаква да бъдат с 19 % по-ниски в сравнение с тези в бюджет 2020 г. Причината са намалелите постъпления по отношения на наеми и такси за детските градини и яслата.
Осигурени са средства за нормалното функциониране на всички дейности на територията на общината, за изпълнението на целеви ремонти, както и за реализирането на европейски проекти.
До 15 януари проекто-бюджетът е отворен за обсъждане. Всеки може да направи предложение или препоръка, да изкаже мнение и становище по бюджета за следващата година. По закон той трябва да бъде внесен в Общинския съвет най-късно до 15 февруари 2021 година.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов