Домашен арест“ за Васил Капланов определи Окръжен съд - Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Домашен арест“ за Васил Капланов определи Окръжен съд - Кюстендил

21 декември 2020, 17:28 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Отмени определението на Районен съд - Дупница

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на Васил К., като отмени определението на Районен съд – Дупница, с което бе потвърдена взетата по отношение на него най-тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Съдът указва на обвиняемия, че няма право да напуска домашния си адрес без разрешение и допуска контролът да бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение.

Васил К. е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, като е в ареста от 04.09.2020 г.

В мотивите си Окръжен съд посочва, че от доказателствата по делото все още продължава да съществува обосновано предположение, не е налице реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление, доколкото сегашното, за което му е повдигнато обвинение, е извършено по време на мярка „Домашен арест“, по друго досъдебно производство. Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има категорични данни за влошеното здравословно състояние на обвиняемия Васил К., които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от свобода.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета