Избрани Новини

Директорът на Ансамбъл "Пирин" представи екипа си

Кметът присъства на работната среща

Кметът на община Благоевград инж.Томов, заместник-кметът д-р инж.Павлова и Петьо Кръстев, директор и диригент на оркестъра, проведоха работна среща с ансамбъл „Пирин“.
Новият директор представи колектива, който ще се включи в емблематичния за града ансамбъл „Пирин“. Творческият екип включва позицията „Ръководител на танцов състав“, а това ще бъде Георги Гаров, доцент по българска народна хореография в ЮЗУ „Неофит Рилски”, ръководител на катедрата, автор на много танцови произведения, дългогодишен артист и солист в ансамбъл „ Пирин“. Много негови произведения вече са част от програмите на ансамбъла.
Още една позиция в танцовия състав, която също има ръководни функции, поема Мартин Влахов, който ще бъде „Танцьор и балет майстор“. Дългогодишен артист и солист, ръководител на много танцови формации в Благоевград и региона. Бил е преподавател в катедра „Българска народна хореография“. Неговата работа ще бъде свързана с подгряването на състава, с екзерсис и чисто техническото изчистване на танцовата лексика и композиция.
Позицията „Ръководител на хоров състав“ ще заеме Инна Диловска, млад и обещаващ професионалист, завършила дирижиране при маестро Пламен Джуров, на която предстои защита на научна и образователна степен „доктор“ в Националната музикална акaдемия „Проф.Панчо Владигеров“. Работила е като асистент, диригент в хорове и е била част от много творчески състави. Концерт-майсторът Лъчезар Стаматов е оркестрант, солист и дългогодишен артист в ансамбъл „Пирин“ със солидно образование и с добри технически възможности.
С пожелания за бъдещи успехи, както индивидуални, така и съвместни, надграждане на традициите, които има ансамбъл „Пирин“ и весело посрещане на празниците приключи срещата.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов