Избрани Новини

ГЕРБ – Кюстендил дари маски на медици и социални работници

За персонала на болницата бяха осигурени над 300 маски с най-висока степен на защита

Около 3 000 броя предпазни маски дариха в навечерието на коледните празници от Общинското ръководство на ГЕРБ – Кюстендил. Маските бяха дарени на медиците в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ и на социалните работници в домовете за възрастни хора в Кюстендил и Кочериново.

За персонала на единствената болница в областния град, която понася огромна тежест от началото на Ковид пандемията досега, бяха осигурени над 300 маски с най-висока степен на защита. Те се състоят от пет пласта защитни филтри и са истински надеждни за предпазване от вируси. Повечето болници в Европа вече ползват този тип маски, а в Германия са наложени като задължителни. Лекарите и медицинският персонал на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ получиха от ПП ГЕРБ – Кюстендил и 2 000 бр. хирургически маски за еднократна употреба.

Директорът на болницата д-р Александър Величков изрази благодарност за жеста и посочи, че идва точно навреме. Той апелира за задължително носене на маски на обществени места и където има струпване на хора, за да се намали разпространението на инфекцията.

„Ние ви благодарим, че се грижите за нас. Това е малък жест на благодарност и подкрепа към вас. Бъдете здрави и се пазете“, заяви при дарението областният координатор Даниел Данчев.

Ръководството на ГЕРБ дари предпазни маски за многократна употреба и на Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ в Кюстендил. Ежедневна грижа за възрастните хора там полага голям екип от професионалисти – социални работници, санитари, рехабилитатори, сестри и други, които също са на първа линия.

Защитни маски за многократна употреба получиха също персоналът и потребителите на Дома за възрастни хора „Св.Иван Рилски“ в Кочериново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов