Избрани Новини

Директорът на болницата се ваксинира пръв в Кюстендил

За болницата в града са определени 30 ваксини за лекари, сестри и санитари

Директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков беше първият, на когото беше поставена ваксина срещу COVID-19, предаде БНР. С него, в 14.00 часа днес, беше поставено и началото на кампанията в Кюстендил. 
За болницата в града са определени 30 ваксини за лекари, сестри и санитари, които са на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция. Ваксинацията ще продължи през днешния ден и  следващите два, казаха от здравното заведение. 
"Първият съм аз, не защото съм директор на болницата, а защото работя с такива пациенти от началото на епидемията", каза д-р Величков. 
За Кюстендилска област са определени общо 100 ваксини, освен тези за болницата, 20 са определени за ЦСМП, а другите 50 броя - за района на Дупница.
Към днешна дата в болницата в Кюстендил има 40 пациенти с коронавирусна инфекция. Петима от тях са в много тежко състояние, казаха още от здравното заведение. 
"През болницата преминават дневно около 70 души, които изследваме", каза д-р Величков. Той посочи, че има спад в заболяемостта, но изрази притеснения, че заради предстоящите новогодишни празници и имени дни нивото отново може да тръгне нагоре. "Подготвили сме се и за лоши варианти", каза още Величков.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)