Първите 15 медици се ваксинираха в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Първите 15 медици се ваксинираха в Разлог

28 декември 2020, 16:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БЛС

По предварителна заявка 30 медици ще се ваксинират в първия етап

15 медици, сред които и директорът на РЗИ Разлог д-р Татяна Джупанова, са сред първите ваксинирани в Разлог днес, информира БНР Благоевград. По-рано медицинският управител на МБАЛ д-р Божидар Велев донесе от РЗИ Благоевград съответния брой ваксини съобразно броя на заявилите желание медици в Разлог. 

Сред ваксинираните днес е и д-р Елена Рускова, завеждаща отделението по образна диагностика в МБАЛ. Медицински  сестри и др. също днес бяха сред първите, които получиха ваксини. Според информация, предоставена от д-р Велев, дейностите по поставянето на ваксините продължава утре преди обяд между 9.30 – 10.00. Манипулацията се извършва в ОАРИЛ в здравното заведение в Разлог. 

По предварителна заявка 30 медици ще се ваксинират в първия етап. Много голяма част от работещите в болницата са преминали наскоро през коронавирусната инфекция, и се налага да изчакат съответния период, за да могат да си поставят първата доза ваксина. Д-р Велев е сред тях, като по думите му се налага също да изчака, тъй като е изписан наскоро от болница, където се лекува от COVID-19 и трябва да преминат поне три месеца от възстановяването му. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета