Премиерът Борисов направи оглед на укрепеното срутище на пътя за Рилския манастир - blagoevgrad.utre.bg

Премиерът Борисов направи оглед на укрепеното срутище на пътя за Рилския манастир

29 декември 2020, 15:16 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МС

Правителството отпусна за него близо 6 млн.лв.

Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно със заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и с кмета на Рила Георги Кабзималски направиха оглед на укрепеното вече срутище на пътя за Рилския манастир. Укрепителните дейности, за които правителството отпусна близо 6 млн.лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка.

В 250-метровия участък при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Представител на изпълнителя на проекта от „Автомагистрали“ ЕАД, който също беше на място, изтъкна, че еластичната ограда може да задържи близо 1,2 това скална маса и също така има хидропосев, който през следващите месеци ще се вплете в мрежата. Зам.министър Нанков добави, че премахването на дърветата от терена е съгласувано с Изпълнителната агенция по горите и също така, че има допълнително залесяване.

Кметът на Рила Георги Кабзималски изрази благодарност за изграждането на инфраструктурата. Кметът специално акцентира върху социалните дейности, които развива общината. Добави също така, че в града са санирани училището, детската градина, културният дом и сградата на общината, обновяват се и четири улици.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета