Избрани Новини

Съветници наградиха ученици в Банско

21 деца са номинирани по Общинската програма "Децата на Банско"

На днешната си сесия общинските съветници в Банско утвърдиха списък с имена на ученици за морално и материално стимулиране. Списъкът е съставен по предложение на директорите на учебните заведения. 21 деца са номинирани за награди по Общинската програма "Децата на Банско". Програмата има за цел да стимулира деца и младежи с постижения в науката, изкуството и спорта, да насърчи и подкрепи творческите им заложби, да гарантира развитието на техните дарби и да им даде възможност за изява.
От НУ "Св.Паисий Хилендарски" за постижения в областта на математиката се награждават Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.
5 са отличените деца от СУ "Неофит Рилски". За постижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева. Александра Полежанова получава награда за постижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.
От ОУ "Св.Климент Охридски" гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за отлично представяне в национални ученически състезания.
За отличния си успех в училище се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ "Св.св.Кирил и Методий" с.Места.
Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за постижения в ски спорта, Здравка Парапунова като национален състезател в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.
Предложените за награди от ПЛТГ "Никола Вапцаров" гр.Банско като талантливи самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.
Наградените получават грамоти и ваучери на стойност 50 лв. за книги и учебни помагала.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов