Избрани Новини

Утре отварят детските градини и ясли

Най-малките ученици се връщат в клас

Утре отварят врати детските градини и яслите, а учениците до 4 клас ще се върнат в класните стаи. Не е нужно родителите да взимат бележки от личния лекар, а на място в детската градина ще попълват декларации, че детето не е било контактно с болни лица.

Обcтaнoвĸaтa щe ce cлeди нeпpeĸъcнaтo, зa дa мoжe дa ce взeмe peшeниe и пo oтнoшeниe нa ocтaнaлитe ĸлacoвe в yчилищaтa.

Остава предишната възможност родители, които се боят да пуснат децата в клас, да поискат те да си останат у дома и да се обучават онлайн и след Нова година. Министерството на образованието и науката е създало организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

След възобновяването на присъственото обучение за начален етап в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, ще се извършват и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията.

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището или на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов