Избрани Новини

Съдът в Кюстендил прати в затвора гражданин на Северна Македония

Започна изпълнение на Европейска заповед за арест от Гърция за трафик на хора

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест /ЕЗА  по отношение на 42- годишния Мухарем Д., гражданин на Република Северна Македония. Тя е издадена от Република Гърция и касае проведеното против него наказателно производство за трафик на хора - подпомагане незаконно влизане и пребиваване на гръцка територия на лица, граждани на трети страни, както и нелегалното им транспортиране. Апелативен съд в Гърция му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба.

Мухарем Д. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Гърция, където ще иска възобновяване на наказателното производство. Престъплението, за което е осъден, е от 2013 година.

Окръжен съд - Кюстендил взе по отношение на македонския гражданин мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до фактическото му предаване на гръцките власти, която да търпи в затвора в Бобов дол.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Мухарем Д. е задържан на 18.12.2020 г. на ГКПП - Гюешево при проверка на влизане в страната с лек автомобил. Установено е, че спрямо него има сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС) от Гърция – мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов