Избрани Новини

На онлайн среща обсъдиха тенденцията за експанзия на IT индустрията в Благоевград

Градовете с университети са предпочитани за създаване на хъбове за аутсорсинг

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов и заместник-кметът д-р инж.Василиса Павлова проведоха онлайн среща с Илия Кръстев, председател на УС на Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии AIBEST.
AIBEST, Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, преди това Българска аутсорсинг асоциация, е независима браншова организация, чиято цел е да развие България като лидер за технологични продукти, услуги, решения и световно призната дестинация за обучение на таланти. Асоциацията обединява компании от всички сфери на съвременната индустрия за бизнес услуги, компании, предлагащи услуги, свързани с BPO, ITO, KPO, LPO, HRO и други.
На опознавателната среща беше обсъдена тенденцията за регионална експанзия на IT индустрията. Градовете с университети са предпочитани за създаване на хъбове за аутсорсинг и изнасяне на дейността извън столицата. Благоевград е включен в годишния доклад на AIBEST  като инвестиционна дестинация, която притежава необходимите ресурси за развитие на индустрията. Ръководството на Община Благоевград желае да изгради стабилни партньорски отношения с AIBEST и ще подкрепя всички предстоящи съвместни инициативи и събития.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов