Избрани Новини

Ръкоположиха в свещенически сан дякон Людмил Станоев

Животът

06-01-2021, 19:31

Снимка:

Неврокопска св.митрополия

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина свещеник Димитър Туджаров

Почина свещеник Никола Димитров

Почина свещеник Стоян Иванов Иванов

Митрополит Серафим насърчи християните за още повече дръзновение във вярата:

В първия ден на новата 2021 година по традиция Неврокопският митрополит Серафим отслужи света Василиева Литургия в храм „Св.вмчк. Георги“ – гр.Сандански.

Заедно с митрополита съслужиха иконом Георги Танчев – архиерейски наместник, свещеник Никола Златински – председател на църковното настоятелство при храма и храмовото духовенство.

По време на светата Литургия митрополит Серафим ръкоположи в свещенически сан дякон Людмил Станоев, като преди това се обърна с напътствено слово към него да бъде винаги внимателен и да помни, че от първостепенно значение е неговото лично отношение към живота в Христос, живота във вярата и към богослуженията и тайнствата на Църквата.

В своята проповед Негово Високопреосвещенство насърчи християните за още повече дръзновение във вярата:

„….. да преодоляваме онова, към което грехът в нас ни влече – злото, да се подвизаваме, да устояваме в доброто и в изпълнението на Божиите заповеди – това е пътят към вечното Божие царство. За всичко това Господ стана човек и изпълни всичко по закона Божий, закон, който се отнася за всеки един човек, желаещ да живее според Божията воля. Той ни показа, че е възможно за нас, човеците да живеем според Неговите заповеди, защото самият Той беше Човек и едновременно Бог истински….“.

В края митрополит Серафим пожела „Бог да ни укрепява в надеждата, да дарява на всички радост. Новата година да бъде година за преодоляване на настоящите трудности, да бъде здрава, спокойна, мирна, благословена, „благоприятна Господня година“!“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов