Избрани Новини

"Гран при” и диплом получи Дневният център за деца и младежи с увреждания в Банско

Представи се отлично на Първия национален конкурс за детско творчество

„Гран при” и диплом за цялостно творчество и принос на всички възпитаници получи Дневният  център за деца и младежи с увреждания „Здравец” - Банско на Първия национален конкурс за детско творчество в с.Белица, община Тутракан.
Децата и младежите от Дневния център участваха в съревнованието наравно с всички участници от цялата страна и показаха за пореден път, че за изкуството и красотата няма граници и пречки. В категория „Коледна картичка” журито е избирало между творбите на 650 участника в различни възрастови категории. Сред тях с индивидуални отличия са и три деца от Банско, ползватели на социалната услуга. Елена Гроздина е класирана на второ място, а Емил Рошков и Мартин Василев – на трето.
Социалните работници от Дневен център „Здравец” са изключително щастливи от наградите, защото с тяхна помощ децата са успели да изработят коледните картички по време на онлайн обучението през декември.
„Горда съм с децата и младежите от социалната услуга. Постиженията им са забележителни. За изработката на коледните картички използваха различни техники според възможностите си. Изключително голям е приносът и на техните родители и близки, които ги подкрепиха с много мерак, ентусиазъм и отговорност”, споделя управителят на Дневния център за деца и младежи с увреждания Елена Говедарева.
Заради пандемичните ограничения зам.кметът по хуманитарните въпроси на община Банско Костадин Атанасов поздрави лично за наградите само двама от възпитаниците на центъра, но чрез г-жа Говедарева изпрати подаръци и пожелания за много здраве и нови успехи и постижения.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов