Борисов в Банско: Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи - blagoevgrad.utre.bg

Борисов в Банско: Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи

08 януари 2021, 11:05 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МС, архив

По време на посещението стана ясно, че днес в града пристигат 2 000 антигенни теста

„Много внимателно управляваме пандемията, за да може да работи бизнесът. Затова и туризмът в Банско функционира“, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в града. Премиерът отбеляза, че за развитието на областта в последните 2 години от различни програми са осигурени близо 20 милиона лева. „Хората в Банско го заслужават, направен е и площадът, улици и главни пътища“, каза още министър-председателят. Борисов изтъкна, че със създадената адекватна организация чрез заповедта на министъра на здравеопазването, българският туризъм ще преодолее трудностите на пандемията. 

По време на посещението на премиера Борисов в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2000 антигенни теста, които ще са в помощ на бизнеса и на гостите на курорта. „С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ, те се доставят“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера Борисов в Банско.

„Разполагаме с необходимия ресурс, защото приходните агенции работят много добре и така реализираме всички тези огромни плащания. 15 милиона бяха осигурени за тестове, но и 15 милиона лева за дезинфектанти, 30 милиона - за ремдесивир, с който медиците лекуват българските пациенти с COVID-19“, акцентира министър-председателят Борисов. Премиерът изрази убеденост, че след като Европейската агенция по лекарствата одобри втора ваксина срещу новия вирус, у нас ще бъде организирана успешна кампания по имунизацията. „Вярвам в лекарите и медицинските сестри, мисля, че ще се представим добре“, категоричен бе премиерът Борисов.

В рамките на посещението си в Банско, министър-председателят се увери лично в резултата от отпуснатите от правителството близо 7 млн.лв. само за изминалата година за ремонти на уличната мрежа в Банско. С част от финансирането наскоро бе завършен околовръстният път на града, с което ще се облекчи трафикът и ще се осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт. Продължава активното развитие и на други инфраструктурни проекти в града, с които още повече се подобряват условията в Банско.Коментари (1)

Потребител
Банският зет
Да,всичко това е направено и добре се стопанисва! Няма спор!Но има нещо за което не може да не се каже на Премиера Борисов,липсата на модерна травматологична Болница с каквито разполагат световните и европейски зимни курорти! Когато си стъпил алпийските зимни курорти веднага прови впечатление грижата за курортистите да бъдат обгрижени в това отношение. Има още за какво да мечтаем!
09 януари, 19:00 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета