Избрани Новини

Банско е един от малкото отворени зимни курорти в Европа

Мисия Банско

08-01-2021, 14:38

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Все повече хора ще могат да идват да почиват тук, изрази увереност премиерът Борисов

На кратко работно посещение в сутрешните часове в Банско пристигна министър-председателят Бойко Борисов, придружаван от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. Те бяха посрещнати от кмета на община Банско Иван Кадев и неговия екип, председателят на Общински съвет Димитър Русков и народният представител Александър Мацурев.
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира реконструираната улица „Глазне” и новопостроената част на ул.”Найден Геров”, с която се оформя южната дъга на околовръстния път на града.
Делово и оперативно кметът на община Банско запозна премиера с част от направеното в областта на капиталовите разходи през миналата година и с инвестиционната програма за инфраструктурата на Банско и Добринище през 2021 г. С отпуснатите с министерско постановление през декември близо 7 млн.лв. със средства от държавния бюджет по различни програми и с общински средства в община Банско предстои да бъдат изградени нови участъци от улици, зелени зони и да бъде подобрена инфраструктурата, каза кметът на Банско. Той отправи благодарност и към министър Ангелов за отпуснатите 2 000 бр. антигенни тестове , с които днес в Банско реално може да заработи новата лаборатория за тестване за Ковид. Кметът Кадев отново насочи вниманието на премиера към проблемите, с които се сблъсква местният бизнес заради ограниченията.
Бойко Борисов констатира с изключително задоволство резултатите от работата, постигнати в условията на извънредно положение и обеща държавна подкрепа за продължаване на инвестициите в община Банско, което да осигури подобряване на инфраструктурата. Премиерът подчерта, че предприетите от правителството мерки за контрол и управление на пандемията работят и посочи като пример Банско, който е един от малкото отворени зимни курорти в Европа. Той изрази увереност, че добрите резултати от ваксинацията скоро ще бъдат видими и все повече хора ще могат да идват да почиват тук и да се радват на природата.
Посещението на премиера Борисов в Банско е второто за по-малко от година.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов