Избрани Новини

ГЕРБ - Сандански подари ваучер на родителите на първото бебе в общината

Семейството живее в Поленица и това е третото им дете

ГЕРБ - Сандански с нова благотворителна инициатива - общинският ръководител на ПП ГЕРБ и общински съветник Стоян Стоев и кметът на с.Поленица Гаврил Цветанов подариха ваучер на стойност 200 лв. на родителите на първото бебе, родено в общината през 2021 г. Семейството живее в с. Поленица, а това е третото им дете. Средствата ще могат да бъдат използвани за бебешка козметика, памперси и други продукти, свързани с детската грижа.
„Дните са трудни за всички и важно да насърчаваме младите хора да предприемат тази отговорна, но и най-хубава крачка в живота на всяко семейство – да имат свои деца. Затова и бе важно да обърнем специално внимание на първото бебе на 2021 г. То носи общата ни надежда да се раждат повече деца в община Сандански и бележи стремежа ни заедно да я променяме по начин, който да им даде възможност да изберат да останат да живеят тук, когато пораснат“, подчерта Стоян Стоев.
„Искахме да направим жест към родителите на първото бебе в Поленица, защото в наши дни все по-малко деца се раждат в българските села. Когато разбрахме обаче, че Йоана е първото бебе не само в селото, но и в цялата община, към инициативата се присъедини и общинският съветник Стоян Стоев, който помогна жестът към семейството да бъде много по-голям“, обясни кметът Гавраил Цветанов.
Бащата на първото бебе в Сандански – малката Йоана, благодари за жеста и подчерта, че това е важна подкрепа за семейството му, с която ще посрещне първите най-неотложни нужди,  свързани с детето.
Стоян Стоев отбеляза, че според тълкования името Йоана означава „Бог е милостив“. „Да си пожелаем в тези дни на изпитания нейната поява на белия свят в първите дни на 2021 г. да носи именно това предвестие за всички, които живеят в община Сандански и страната ни“, посочи той.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов