Задържаха 37-годишен кюстендилец, обвиняем за 3 престъпления - blagoevgrad.utre.bg

Задържаха 37-годишен кюстендилец, обвиняем за 3 престъпления

09 януари 2021, 10:56 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Архив

    Нахлул нощем в дома му с маска и тесла

Направил опит да причини средна телесна повреда на К.К в Слокощица

Районен съд - Кюстендил под председателството на съдия Светослав Петров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 37-годишния кюстендилец Красимир К. Той е привлечен като обвиняем, за това че на 4.01.2021 година, в село Слокощица е направил опит да причини средна телесна повреда на К.К. от същото село, като е , носейки в ръка нож и тесла, като е отправил и закана за убийство към приятелката на пострадалия.

Срещу Красимир К., на този етап прокуратурата е повдигнала обвинения за извършване на 3 престъпления: за причиняване на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129, ал.1 от НК, за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 и за влизане в чуждо жилище, след употреба на ловкост и деянието е извършено нощем- престъпление по чл.170, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

Съдът счете, че на този ранен етап от разследването е видна липсата на разколебаност на обвинението. От събраните доказателства се установява, че деянието е извършено с явна преднамереност, като е използвана специално направена маска за глава и авторът на престъплението е носил в ръце оръжия - нож и тесла, годни да причинят сериозни телесни повреди или смърт на пострадалите. Единствено оказаната съпротива от страна на пострадалия К. К. е лишила от възможност дееца да нанесе по - сериозни поражения за живота и здравето на пострадалите. Свидетелката М. е с получила порезно нараняване в областта на ръката. Пострадалият К. К. е с наранявания в областта на главата и коремната кухина. От високата обществена опасност на конкретното престъпно поведение, може да се приеме, че е налице реална опасност обвиняемия да извърши друго престъпление, пише още в мотивите на съда.

Определението, с което по отношение на 37-годишния кюстендилец Красимир К. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест в 3- дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета