Избрани Новини

Горски стражар, обвиняем в хулиганство и побой, остава в ареста

Нанесъл удари с юмруци по лицето и ритници на К С. от Дупница

Състав на Районен съд – Дупница под председателството на съдия Мая Гиздова определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Красимир С., който е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 325, ал.1 и чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК /за хулиганство и за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице по повод на изпълнение на службата му/.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че на 6.01.2021 г. около 16,50 ч. на ул.„Венелин“ в Дупница обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – нанесъл удари с юмруци по лицето и ритници по тялото на К С. от Дупница – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. В качеството си на длъжностно лице – „горски стражар“ в ДГС – Дупница, при изпълнение на служебните си задължения е причинил лека телесна повреда на К. С., изразяваща се в контузия на главата и на гръдния кош – престъпление по чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК.

В края на 2020 г, пострадалият К.С. бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал, бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посочените престъпления и, че е налице реална опасност същият да извърши престъпление. Съдът отчита и факта, че досъдебното производство е било образувано едва два дни преди внасянето на искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и следва да бъдат извършени множество процесуално следствени действия. Касае се за деяние с висока обществена опасност, извършено от длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения, с изключителна дързост и цинизъм, на обществено място, в светлата част от денонощието. От събраните по делото доказателства може да се направи извод, че обвиняемият е с нисък праг на търпимост и е агресивен, пише още в мотивите на съдия Мая Гиздова.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Красимир С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил, като при жалба или протест делото е насрочено за 18.01.2021 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)