Избрани Новини

Кандидат-шофьорите ще се явяват на изпит за книжка ограничен брой пъти

Предвижда се изпит за системни нарушители и за водачи с хронични заболявания

Нови промени очакват кандидат-шофьорите до една година, информира Нова ТВ. Ще бъде въведен ограничен брой пъти, в които да могат да се явяват на изпит за книжка. Ако не успеят да се справят, ще се наложи да преминат цялото обучение наново. Решението е на Министерския съвет. Все още обаче не е ясно колко точно пъти ще имат право кандидат-шофьорите да се явят на изпит.

И още - предвижда се изпит за системни нарушители и за водачи с хронични заболявания, чието здраве може да застраши поведението им на пътя.
"Когато един курсист се яви няколко пъти на изпит и не може да го изкара, това означава , че нещо му куца в обучението. Това е идеята. Да се върне отново и да изкара целия курс на обучение, което пък със сигурност ще го стимулира да вложи още в самото начало цялата си енергия и сили, за да бъде наистина добре обучен, пояснява гл.експерт Росен Рапчев, ДА „Безопасност на движение по пътищата”.

Самото обучение в школите трябва да е насочено така, че новите водачи трябва да са ангажирани за ясни и добри умения, които вече на изпита, който ще бъде държавен, да могат да покажат всичко необходимо .



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)