Избрани Новини

Ангелов проверява сигнал за нарушения в реда на ваксинирането в Благоевградско

Целта на проверката е да установи всички факти около ваксинирането в региона

Министърът на здравеопазването проф.Ангелов разпореди незабавна проверка по повод  постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19, информира той на личната си фейсбук страница.

Проверката е започнала още вчера, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

"Проверката ще приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции", пише министърът.

"Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани.

В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни", счита здравният министър.

По-рано вчера в позиция до медиите местната структура на ГЕРБ в Сандански изрази своята позиция:

„Община Сандански стана първата, в която ваксинацията започва не от медицинския състав на първа линия, а от политически лица. Считаме това за неморално в дни, в които българските лекари не се прибират с дни при семействата си и когато има хиляди уязвими граждани на обществото ни“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов