Избрани Новини

Православна детска градина с параклис се изгражда в Кюстендил

Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 г.

Православна детска градина с параклис „Въведение Богородично“ се изгражда в центъра на Кюстендил, казаха от архиерейското наместничество в града, цитирани от БНР.

Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 год., поясни архиерейският наместник на Кюстендил архимандрит Исаак.

Параклисът „Въведение Богородично“ се изгражда в двора на бившия филиал на детската градина „Славейче“ на ул.“Константинова баня“, в съседство има и детска площадка и атрактивен кът за игра на малчуганите. Българският патриарх Неофит освети и благослови основния камък, който беше положен за изграждането на параклиса през октомври 2018 г., когато посети Кюстендил.

Предвижда се да бъде създаден Детски православен център. Храмът и православната детска градина ще бъдат към Граничкия манастир “Св.Лука”. Децата, които ще посещават центъра, ще бъдат с изучаване на религия, с тях ще се провежда православно обучение. Със средства на дарители сградата ще бъде и газифицирана. Капацитетът в началото ще бъде за 25 деца, но ако има още желаещи, може да бъде разширен.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов