Избрани Новини

Млади български артисти отново ще творят в Лещен

Тръгва безплатната резидентска програма LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY

Отворена e покана за млади български визуални артисти (до 35 години) за двуседмичен творчески престой без резидентска такса в LITTLE BIRD ARTIST RESIDENCY в живописното село Лещен, община Гърмен.
След успешното и вдъхновяващо първо издание на Little Bird Artist Residency екипът на галерия Little Bird Place продължава инициативата и ще предостави възможността на 6 млади български съвременни артисти да творят в рамките на 2 седмици в арт резиденцията LITTLE BIRD, намираща се в автентична стара къща в село Лещен. 
Темата на предстоящата пролетна сесия е „Съвременно изкуство, посветено на екологията“, а от селектираните млади автори ще се очаква да се впуснат по-задълбочено в разработване на темата екология в медиите живопис / рисунка / фотография/ дигитални изкуства. Творческите групи ще са по трима души, разпределени в 2 сесии, всяка от които по 2 седмици в периода 22 февруари – 21 март 2021 г. 
Срокът за кандидатстване е 3 февруари, а произведенията, сътворени по време на резиденцията, ще бъдат представени в изложба в галерия Little Bird Place (София) от 1.04. до 18.04.2021 г. Куратор и консултант по време на резиденцията и финалната изложба ще бъде изкуствоведът Теодора Константинова, в партньорство с платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today (www.ARTandCulture.Today).
Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата.
Повече информация за резиденцията и условията за кандидатстването ще откриете в сайта 
https://littlebirdplace.com/event/open-call-2/


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)