Избрани Новини

Опасно са покачени нивата на реките Струма и Места

Частично бедствено е обявено в община Струмяни

Временно е ограничено движението по пътя Катунци - Копривлен, в района на с.Петрово, в област Благоевград при км 43 в двете посоки, поради свлачище, предаде БНР.

Опасно покачване нивата на реките Струма и Места регистрират контролните институции в област Благоевград.
Валежите от дъжд и активното снеготопене в планините продължават.

Снощи частично бедствено положение бе обявено в община Струмяни.

Над 2,5 метра е достигнало нивото на река Струма в точката на измерване край благоевградското село Бело поле. Опасност от разливи и наводнения  има и по течението на река Места,  рязко са повишени нивата и на всички  притоци,  заяви областният управител Бисер Михайлов. Контролирано се изпуска водата от някои язовири: 

„Нивата на основните реки – Струма и Места, на територията на област Благоевград са във високите нива. За момента няма пряка заплаха за живота и здравето на хората, както и за инфраструктурата, на този етап“, каза той. И продължи:

„Но за съжаление валежите продължават. Тече изпускане на язовир „Студена“ в момента и затова много зорко наблюдаваме нивата, особено на река Струма“.

Частично бедствено положение беше обявено  в община Струмяни, където е задействан план за действия при бедствие.

Причината е компрометирана дига  в района на село Илинденци, където днес ще бъдат извършени укрепителни дейности. Няма пряка заплаха за населението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов