4 общини умуват дали да сменят шефа на болницата в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

4 общини умуват дали да сменят шефа на болницата в Сандански

14 януари 2021, 15:12 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Архив

    Ваксиниран е дори роднина на директора на болницата

Изпълнителният директор на болницата не е спазил ваксинационния план

Кметовете на Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни ще обсъждат дали да се предприеме процедура по отстраняване на управителя на "Югозападна болница" д-р Илия Тонев, съобщи „24 часа“.

По-рано днес здравният министър проф.Ангелов съобщи, че проверката по случая с ваксинирани общински съветници е приключила. Считам, че изпълнителният директор на болницата, не е спазил ваксинационният план, заяви министърът. Той съобщи, че дори е бил ваксиниран роднина на директора на болницата в града.

Преди време д-р Тонев обясни, че ваксинирането на странични хора се е наложило, защото са останали неизползвани ваксини, а нямало желаещи.

Според заключението на "Медицински надзор" на 8 януари са имунизирани 7 служители от социален патронаж, един учител и един пенсионер. На 9 януари са имунизирани 24 лица - 4 общински съветници, служители на Общинска администрация, в това число и лице от семейството на управителя на болницата. Имунизацията на 8 и 9 януари е извършена в рамките на срок, по-малък от допустимия, което означава, че ваксините са имали достатъчно време да бъдат преразпределени и да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград.Коментари (1)

Потребител
Кирил
Да се маха
14 януари, 17:40 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета