Фамилия бракониери нападнаха горски в ДГС "Сливница” - blagoevgrad.utre.bg

Фамилия бракониери нападнаха горски в ДГС "Сливница”

14 януари 2021, 15:32 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗДП

    Бащата и двамата му сина са системни бракониери

Отправяли смъртни заплахи срещу горските стражари

Поредно грубо посегателство от нарушители срещу държавни горски служители е регистрирано към 15.00 часа в сряда - 13 януари, на територията на „ДГС Сливница”. При обход в охранителния участък в землището на с.Градец, община Костинброд, горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Б.З. отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от И.З. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Л.З. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари.
За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение. Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел.112, които се отзовават веднага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задържани от органите на реда.

Бащата и двамата му сина са системни бракониери в района на стопанството. През последните години срещу тях многократно са подавани сигнали и съставяни констативни протоколи и актове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета