Избрани Новини

Вътрешно и Инфекциозно отделение на МБАЛ-Благоевград остават COVID

17 са случаите с коронавирус за изминалото денонощие в Благоевгра

Намалява броят на болните с коронавирус във Вътрешното отделение на благоевградската болница, информира БНР. Отделението ще продължава да функционира като КОВИД отделение. Към днешна дата пациентите с коронавирус са 11, уточни завеждащият д-р Румен Кондев.

Инфекциозно и Вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград остават основните отделения, в които ще се лекуват болните с усложнения от COVID-19. В останалите отделения, които бяха превърнати по необходимост в ковидни, приемът на нови пациенти с коронавирус се преустановява, като те ще се върнат към предишната си медицинска практика.

В отделенията, в които все още има хоспитализирани пациенти с COVID-19, ще се изчака с ретрансформацията, докато бъдат излекувани и изписани.

Относно трансформацията на Вътрешното отделение д-р Кондев уточни:

„По-продължително време ще функционира Вътрешно отделение на болницата като COVID, защото трябва да имаме готовност, ако се увеличи броят на болните, да имаме готовност да ги приемаме. Това ще зависи от общата заболеваемост“, коментира д-р Кондев.

Предстои от другата седмица в останалите отделенията да няма болни с коронавирус, но ще  има готовност приемът на болни с коронавирус да бъде подновен при евентуална нова вълна.

17 са случаите с коронавирус за изминалото денонощие в Благоевград, показват данните на Единния информационен портал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов