Избрани Новини

Венци Бенгюзов отново е част от ФК "Пирин"

За последно полузащитникът бе част от тима на "Славия"

ФК Пирин (Благоевград) привлече полузащитника Венцислав Бенгюзов с договор за година и половина. За последно Бенгюзов игра в отбора на Славия. Преди това халфът изкара два периода с екипа на „орлетата“ – през сезон 2011-2012 и сезон 2015-16 г.
29-годишният футболист е роден в град Сандански, а в кариерата си е играл още за отборите на Литекс, Брестник, Видима-Раковски, Верея, Банско и Арда. Той бе представен от изпълнителния директор Таско Тасков и мениджъра на отбора Уорън Фийни. Ето какво споделиха те пред Пирин ТВ:
“Приветстваме завръщането на Венцислав Бенгюзов в Пирин и му пожелаваме успех. Вярвам, че с играчи като него ще успеем да постигнем нашата цел – завръщане в елита”, заяви изпълнителният директор на клуба Таско Тасков.

„Това е попълнение, което ще ни направи по-силни. Той е играл на високо ниво. Както казах, искам играчи, които са били на по-високо ниво. Очаквам да започнем съвместна работа. Момчетата се справят добре, но винаги е важно един отбор да се подсилва. Определено фактът, че той е бивш играч на Пирин е важно. Винаги е важно. Това е фантастичен футболен регион – пиринският и Благоевград. Винаги е добре, когато бивши играчи се завръщат с желание. Той се завръща с желание да играе футбол, което е много добре за клуба. Той е играч, който определено ще ни подсили“ заяви мениджърът на Пирин Уорън Фийни.

„Радвам се, че се завръщам у дома. За пореден път, за трети път в моята кариера. Надявам се да помогна с опита си и качествата си на отбора да постигне своите цели, а именно – завръщане в Първа лига, където е мястото на отбора. Надявам се, че ще се впиша във вече изградения колектив. Със сигурност в момента се работи професионално. Впечатлен съм от подобренията на стадиона, съблекалните, всичко. Терените са отлично подготвени, екипировката е на ниво, всичко предразполага да се мисли за футбол. Сега нещата са едно ниво нагоре.

Преди време, когато гостувах тук с екипа на друг отбор, имаше един случай, в който се спречкахме с един бивш играч на Пирин. Тези неща се случват. Никога не съм имал нищо против феновете или този отбор. Аз съм от този край и винаги съм бил фен на Пирин. Това е нещо, което съм забравил. Нищо сериозно“, заяви при представянето си новото попълнение на Пирин Венцислав Бенгюзов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)