Избрани Новини

И в Благоевград почетоха Деня на родилната помощ

Първото бебе за 2021 година, Ангел, е родено в МБАЛ - Благоевград

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – МБАЛ „ПУЛС - Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград в чест на Деня на родилната помощ.
Първото бебе за 2021 година, Ангел, е родено в Многопрофилна болница за активно лечение-Благоевград.
По случай Деня на родилната помощ кметът пожела на екипите от акушеро-гинекология и от неонатология (отделение за адаптация на новородени) здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високо хуманната професия, посветена на най-ценното – раждането на нов живот.
В чест на празника Община Благоевград подарява на отделенията по един фетален монитор (апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции).
Ритуалът „поливане“ на болничния директор д-р Огнян Митев, който по професия е акушер-гинеколог, бе извършен на тържествена церемония в МБАЛ-Благоевград.
На тържествата в двете болници присъстваха д-р Румяна Костадинова, началник на акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ-Благоевград и д-р Любомир Малчев, началник отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ПУЛС - Благоевград“.
Старши акушерката Юлия Златкова в болница „ПУЛС-Благоевград“ и старши акушерката Камелия Пандалиева в МБАЛ-Благоевград, които са с дългогодишен опит в родилната помощ, разчупиха питки за здраве и спорна работа.
На празника присъстваха лекари, акушерки и признателни родилки, станали майки на прекрасни рожби. Родилките благодариха на екипите, в чиито ръце са поели първия си дъх децата им.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)