Днес е Международен ден на митниците - blagoevgrad.utre.bg

Днес е Международен ден на митниците

26 януари 2021, 09:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    wikimedia

България се присъединява към Конвенцията за създаване на Съвет за митническо сътрудничество на 4 юни 1973 г.

На 15 декември 1950 г. в Брюксел се подписва Конвенцията за създаване на Съвет за митническо сътрудничество, която влиза в сила две години по-късно - на 4 ноември 1952 г. Първата официална сесия на Съвета се провежда в Брюксел на 26 януари 1953 г. с участието на представители на 17 държави. През 1994 г. Съветът за митническо сътрудничество приема ново име - Световна митническа организация, като по този начин се превръща в глобална междуправителствена организация. България се присъединява към Конвенцията за създаване на Съвет за митническо сътрудничество на 4 юни 1973 г.

На 26 януари всяка година митническите администрации на 180 страни-членки на СМО,  организират разнообразни национални събития за отбелязването на първата сесия на Съвета за митническо сътрудничество. От своя страна Секретариатът на СМО определя тематичната насоченост на Международния ден на митниците.

Традиция е Международният ден на митниците да се чества и от служителите в Българската митническа администрация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета