Избрани Новини

Започва изграждането на нов мост между Симитли и квартал "Ораново“

Разрешителното за строеж е вече факт

Един от дългогодишните проблеми на Симитли съвсем скоро ще бъде разрешен. След години упорита борба на кмета Апостол Апостолов и на народния представител Стефан Апостолов, железният мост, който свързва Симитли и кв."Ораново", ще остане в историята. Масивната немска конструкция ще бъде демонтирана, а зам.министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков увери категорично, че ремонтът ще стартира до броени дни, но всичко зависи от метеорологичната обстановка. Разрешителното за строеж е вече факт.

„От 19 януари имаме строително разрешение за моста на входа на Симитли. Ще изградим изцяло нова конструкция. Движението ще бъде двупосочно. Ще има две ленти. В проектантската технология се казва Г-7 габарит (със 7 м от платно към платно). Ще има две нормални ленти за движение, за да не се изчаква. Ще има и пешеходна зона от двете страни”, обясни Нанков.

Средствата за изграждането на новия мост вече са осигурени. Става дума за 1.9 млн.лв., с които не само ще бъде направена новата мостова конструкция, но също така ще бъдат оформени пешеходни зони, ще бъде поставено и енергоспестяващо LED осветление.

Очаква се мостът да бъде готов до няколко месеца. Предвид на това, че дейностите започват през зимните месеци, то трудно може да бъде дадена и точна датата, тъй като темповете на работа ще зависят от метеорологичните условия. Мостът ще се изгражда с готови панели и конзоли, а не с двутактово избутване, тъй като този метод, който се използва при изграждането на моста над тунел „Железница” на автомагистрала „Струма” е за по-сложни конструкции.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)