Започва записването при личните лекари на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 - blagoevgrad.utre.bg

Започва записването при личните лекари на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

28 януари 2021, 20:48 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

От края на февруари ще започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план

Всички, които желаят да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу COVID-19 може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при ОПЛя съобщрнд от БЛС.

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така ОПЛ ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени. Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация, посочват още от лекарския съюз.

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета