Избрани Новини

Общински съвет Благоевград проведе днес редовно заседание

Сесията се състоя при дневен ред от 58 точки

Общински съвет Благоевград проведе днес редовно заседание заседание от 9:30 ч. в зала „22-ри септември”. Сесията се състоя при дневен ред от 58 точки.
От дневния ред отпаднаха две точки едната е предложение от 18.01.2021 г., относно поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност. Заместник-кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев запозна общинските съветници, че финансирането е необходимо за решаване на тежки проблеми на града свързани с инфраструктурата на Благоевград, като посочи параметрите на дълга.
"От къде ще се осигурят финансови средства за финансиране на „Реконструкция на 11 улици в ЦГЧ Благоевград (подмяна на водопровод и канализация), включително и изместване на захранващ водопровод (гл. кл. I-III зона) в участъка от О. Т. 201 до О. Т. 118 - IV-ти микрорайон Благоевград?", попита общинските съветници заместник-кметът Ясен Попвасилев.
Общинският съветник Иван Ризов направи изказване за вземане на конкретно решение по важния проблем, който трябва да се реши спешно, защото хората не могат да използват помещенията на жилищата си.
По втора точка от дневния ред Секретарят на община Благоевград Мария Захова отговори на питане на общински съветници относно Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища.
Секретарят на община Благоевград М. Захова запозна Общински съвет Благоевград с предприетите действия, проведената е среща с граждани, които не отговарят на условията за ползване на общински жилища.
Предложение от 14.12.2020 г. относно проект на Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград бе отложено за следващото заседание на Общински съвет.
Съветниците върнаха за преразглеждане и предложение от 18.12.2020 г. относно проект на Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.
Съветът след гласуване прие решение относно прекратяване на Договора за концесия от 05.05.2005 г., сключен между Община Благоевград и концесионера „Аква парк“ ЕАД.
Общинските съветници гласуваха и дадоха съгласие относно докладна записка от д-р Георги Георгиев, управител на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД за предложение от Фонд „ФЛАГ“ ЕООД за финансиране на проект „Внедряване на съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД Благоевград“.
Съветът даде съгласие за подготовка на проектно предложение с наименование „Ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Камерна опера и Народно читалище „Н. Й. Вапцаров - 1866“ Благоевград“ по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Инвестиционен приоритет „Културна инфраструктура“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.
Общинските съветници взеха решение за наименуване на улица на името на проф. Кирил Стефанов.
Съветът даде съгласие за поставяне на бюст-паметник на Мара Бунева в градската градина.
Общинският съвет упълномощи кмета на община Благоевград инж. Румен Томов да присъства на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград. На Общото събрание, в случай че не може да присъства кметът, да бъде заместван от инж. Венелин Трошанов. След изчерпване на дневния ред заседанието бе закрито.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов