Избрани Новини

"Пирин" завърши 0:0 с ЦСКА-София в четвъртата си контрола

Следващата контрола е на 2-ри февруари в Микрево срещу Беласица (Петрич)

Пирин завърши 0:0 с ЦСКА-София в четвъртата си контрола от началото на подготвителния период. Двубоят се проведе на отлично подготвеният терен на стадион „Христо Ботев“ и бе излъчен на живо в официалния канал в YouTube.
Мениджърът на „орлетата“ заложи на футболистите, които завършиха двубоя с Вихрен (Сандански) в началото на седмицата. На вратата бе Димитър Шейтанов, а пред него в защита действаха отдясно младият Ивайло Тодоров, в средата капитанът Николай Бодуров и Александър Дюлгеров и отляво Юлиян Попев. В средата на терена стартираха младият Вергил Янев, Красимир Станоев и Орлин Старокин. В предни позиция започнаха Гурам Гощелиани, Владислав Златинов и Андон Гущеров.

Първата опасна атака стана факт в 59-ата секунда, когато Вергил Янев открадна топката и я подаде към Гущеров, който стреля опасно покрай дясната греда.

В 6-ата минута и червените застрашиха по-сериозно нашата врата за първи път в мача. Вион центрира отдясно, Гущеров опита да изчисти с глава, но насочи топката към собствената си врата, Шейтанов обаче улови.

Десет минути по-късно „орлетата“ получиха възможност да сътворят нещо по-интересно, но ударът от фаул на Влади Златинов, който бе отправен от около двайсетина метра, излезе в аут.

В 21-ата минута Вион отправи опасен шут от 20 метра, който премина на сантиметри от лявата греда.

В 35-ата минута ЦСКА-София създаде и пропиля най-чистото положение до този момент. Занев намери Йомов отляво, нападателят на червените се измъкна много добре. Последва шут от малък ъгъл покрай Шейтанов, но той излезе в аут.

Малко по-късно, в рамките на 60 секунди, гостите на два пъти можеха да открият резултата. Първо Антов стреля по земя от границата на наказателното поле в 36-ата минута, но Шейтанов изби в корнер. След неговото изпълнение Соу отправи удар с глава, но отново невероятна намеса на стража ни предотврати попадението, тъй като докосна топката, а това бе достатъчно тя да се отбие в гредата, но не и да влети в неговата мрежа. След почивката футболистите на Акрапович имаха леко териториално надмощие, но тимът ни демонстрира дисциплинирана игра в защита и много рядко допускаше нещо по-сериозно пред влезлият на полувремето вратар Петър Петров. Втората част започна с опасен шут на Соу, който Петров отрази.

В 54-ата минута, в рамките на няколко секунди, Йомов отправи два удара от границата на наказателното поле, но първият излезе в корнер след рикошет в крак на наш състезател, а вторият – в аут. ЦСКА продължи да залага на изстрели от средна дистанция и в следващите минути. Първо Пеняранда стреля опасно, но Петров изби, а след час игра и Занев опита да реализира след шут от фаул, но покрай вратата.

В 70-ата минута Уорън Фийни смени всичките си полеви футболисти.

До края на срещата червените продължиха да търсят по-настойчиво успеха и на няколко пъти се оголиха в защита, но Пирин не успя да завърши по най-добрия начин своите контраатаки и проверката приключи при 0:0. 

Следващата контрола на отбора е на 2-ри февруари в Микрево срещу Беласица (Петрич), информират от ръководството на клуба.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)