Избрани Новини

Тази нощ има опасност от наводнения в средното и долно течение на Струма

Това е около Радомир, Кюстендил, Бобошево, Дупница, Сандански, Мелник, Петрич

В Западнобеломорския басейн днес (30.01) и утре речните нива ще останат без съществени изменения, като в резултат на снеготопене са възможни краткотрайни повишения на речните нива, главно в планинските части от водосбора. През нощта срещу 1.02 и на 1.02 в резултат на валежи, комбинирани със снеготопене, се очакват повишения на речните нива в целия басейн, по-съществени ще бъдат те във водосборите на р.Места и р.Доспат, както и в долните части от водосбора на р.Струма. На 2.02 речните нива ще се понижават, като в резултат на оттичане ще има повишения в долните течения на р Места и р.Струма, информират от НИМХИ.

В резултат на интензивни валежи, комбинирани със снеготопене, има опасност от възникване на поройни наводнения през нощта на 31.01 срещу 1.02.2021 г. във водосборите на р.Доспат (р.Караджадере, р.Осиковска, по основната река); р.Места (р.Черна места, р.Вищерица, р.Канина, р.Граднишка, р.Лъкенска, р.Бистрица, р.Костена, р.Корнишка, р.Туфча, р.Неврокопска, по основната река); р.Струма (р.Мелнишка); р.Пиринска Бистрица.

Според EFAS (Европейска система за оповестяване на наводнения) през нощта срещу 1.02 и в сутрешните часове на 1.02 има опасност от възникване на поройни наводнения във водосборите от средното и долно течение на р.Струма (около Радомир, Кюстендил, Бобошево, Дупница,  Сандански, Мелник, Петрич).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов