Избрани Новини

ЦИК ще назначи служебно председател на РИК - Благоевград за изборите

РИК – Благоевград ще се състои от 19 члена

Днес в Областна администрация Благоевград областният управител Бисер Михайлов проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, относно състава на Районна избирателна комисия - Благоевград за изборите за народни представители в Народното събрание  на 4 април 2021 г.
На консултацита бяха поканени да присъстват парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
Всички парламентарно представени партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, съгласно Решение № 1966-НС/28.01.2021 г. на ЦИК, участваха в консултацията.
Тъй като не бе постигнато съгласие за председател на РИК – Благоевград между ГЕРБ и Коалиция „БСП за България“, протоколът от проведената консултация заедно с всички документи ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето окончателно решение за председател за РИК.

РИК – Благоевград ще се състои от 19 члена, на квотен принцип – ПП ГЕРБ 7 члена, Коалиция „БСП за България“ – 6, ДПС – 2, Коалиция „Обединени патриоти“ –  2, партия „Воля“ – 1 и Коалиция „Демократична България“ –  1. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов