Избрани Новини

Прекрасно пано получи в дар благоевградското читалище (снимки)

Дарител е писателката и художничка Снежанка Филчева, автор на творбата

Благоевградското читалище "Н.Вапцаров" получи неочакван, но скъп подарък днес. Снежанка Филчева, автор на няколко книги и художник със също така няколко изложби, дари едно от прекрасните си произведения на културната институция. Това е текстилното пано "Планинска магия", участвало в не една и две изложби.

Паното е изработено върху ленена основа със смесена техника. Художничката е вложила в изработването му много любов и въображение. "В него съм изразила цялата си обич към родното, скъпото, към корените, които ни държат здраво за земята, към рода, семейството, устоите, на които се крепи нашия живот. Дървото в произведението е символ на всичко това, без което не мога и което ме прави това, което съм", казва авторката.

Илиян Юручки, секретар на читалището, с радост прие скъпия дар от Снежанка Филчева, която е и член на литературните дружества към читалището и неведнъж е представяла своите книги и експонирала изложби в сградата му. Тепърва ще се търси подобаващо място за великолепната творба в сградата, но със сигурност всеки посетител в читалището ще се възхити и ще оцени подобаващо магията, сътворила в творбата си художничката.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)