Избрани Новини

Окръжен съд - Благоевград остави в ареста двама мъже за трафик на хора

Повдигнати са обвинения за 10 деяния, извършвани в продължителен период от време

Състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди определение на Районен съд – Гоце Делчев, с което по отношение на обвиняемите М. А. и Г. Б. е взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Въззивният съд прецени, че са налице достатъчно доказателства за предположение за авторството на обвиняемите в извършеното деяние, за което им е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност да извършат друго престъпление предвид високата степен на опасност на извършените престъпления и това, че са повдигнати обвинения за 10 деяния, извършвани в продължителен период от време.

Мъжете са обвинени в това, че на неустановени дати в периода месец март 2020 г. – 1.02.202 1 г., в гр.Гоце Делчев, в съучастие като съизвършители приемали и използвали жени за развратни действия, независимо от съгласието им. Жертвите били настанявани в къща в гр.Гоце Делчев и получавали парични суми, заплащани от клиентите срещу предоставяните от тях сексуални услуги. Тези деяния били извършвани от обвиняемите с користна цел по отношение на няколко жени - престъпление по чл. 159а, ал.2, т.6 вр. ал.1 НК.

Постановеното определение от Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов