Избрани Новини

Състезателите от Клуб по биатлон "Банско 2019" участват в два големи спортни форума

Двадесет деца от Банско на възраст от 8 до 12 години се надбягват със ските

В местността Куртово, недалеч от Високопланинската спортна база „Белмекен”, се провежда Държавното първенство по биатлон за най-малките надежди. Двадесет деца от Банско, на възраст от 8 до 12 години, се надбягват със ските с връстниците си и мерят точността на стрелбата си на огневия рубеж. Треньорът Георги Джолев е изключително доволен от представянето на най-младите от клуба по биатлон. В първите два старта взеха участие 17 деца от Банско, като 8 от тях регистрираха класирания в челната десетка. За някои от малките биатлонисти това е дебют на държавно първенство и постиженията им в атрактивния, но труден зимен спорт, заслужават адмирации.
Двама от топ-състезателите на Клуб по биатлон " Банско 2019" – Даниела Кадева и Благой Тодев, представят България на Световното първенство за мъже и жени в Поклюка, Словения. Националният отбор на България започна по великолепен начин, като се класира на 15-то място в смесената щафета на 4 по 7.5 километра. Отборът ни в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодора и Даниела Кадева използва само пет допълнителни патрона в осемте си стрелби и записа най-доброто си класиране в дисциплината от въвеждането и́ през 2005-та година.
Най-младата надежда при мъжете от Клуб по биатлон "Банско 2019" - Благой Тодев, очаква своя дебют на Световното първенство в спринта на 12 февруари.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов