Избрани Новини

От днес започва прием по схемата за контрол на вредители по картофите

Финансовият ресурс по помощта е 1,8 млн.лева

Земеделските стопани могат да кандидатстват по схемата за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)“ от 9 март до 14 май т.г. Финансовият ресурс по помощта е 1,8 млн.лева. До 31 май стопаните трябва да представят отчетни документи за извършените дейности по третиране на картофените насаждения. Средствата ще бъдат изплатени до 22 юни 2021 г.

От подкрепата могат да се възползват малки и средни предприятия – земеделски стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 дка.

Размерът на помощта за борба с вредители по картофите е до 100 % от разходите по закупуване на продукти за растителна защита, но не повече от 850 лв./ха, с включен ДДС. По схемата ще се компенсират направените разходи само за тези препарати, които са разрешени в Република България за химичен контрол на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae).

Указания по схемата са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)