Избрани Новини

Заместник.министър Йорданова: На 13 места в Кюстендил ще се имунизира срещу коронавирус

От утре ваксинация започват и личните лекари в региона

Началото на "зелените коридори" за ваксиниране в Кюстендил постави днес заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, предаде БНР. Тя обяви, че за региона има 13 определени места, където ще се правят манипулациите. От утре ваксинация започват и личните лекари в региона, които също ще получат доставки с ваксини.

Ваксинация се правеше днес и в Регионалната здравна инспекция в Кюстендил, където се беше образувала и малка опашка. "Обмисляме на места, където е възможно, на чакащите да се предлагат и топли напитки", каза заместник-министърът.

По данни на РЗИ от 19 февруари до днес на територията на областта са ваксинирани около 400 души. Общият брой на поставените ваксини до момента за областта е 1600, от които 420 са покрити с т.нар. "втора игла". Към момента РЗИ разполага с 1600 ваксини "АстраЗенека" и към 500 - на "Модерна".

Заради заболяване на човек от персонала в социален дом в региона, все още напълно не е завършила ваксинацията в социалната сфера.

"Считаме, че на този етап ситуацията с коронавируса в Кюстендил, където бяха въведени допълнителни мерки, е овладяна", каза още заместник-министърът. Решение за това дали допълнителните противоепидемични мерки за града ще отпаднат, ще вземе утре Областният  кризисен щаб в Кюстендил, каза директорът на РЗИ Златко Величков.

По данни на директора на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков, в здравното заведение към днешна дата са настанени 81 пациенти, сред тях и 12-годишно дете.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов